Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Referentie Floris Licht General Manager

 
[huge_it_slider id=”1″]
Opdracht

Maak een muurschildering in de personeelsruimte van het Novotel.

Richtlijnen

Een vrolijke setting met de kernwoorden: Inventive, Creative, Unique. Verder ‘carte blanche’.

Proces

Floris Licht: “Hans had al snel door dat met name het personeel bij Novotel erg belangrijk is. Vandaar dat zijn idee om de verschillende disciplines van het hotel (te weten: food and beverage, reception, engineering en sales and administration) op de voorgrond te plaatsen perfect past in onze visie. Het eindresultaat qua kleur en stijl past in onze unieke aanpak en in personeelswerving. Kleurrijk, vrolijk en vooral niet standaard.

‘Hans hield me op de hoogte door foto’s te sturen van de schetsjes en de vorderingen in het proces. Tussentijds hebben we elementen toegevoegd als het logo, de ganzen, de bokshandschoenen (vanwege een personeelsclinic) en de raket met stofwolk. We zijn zeer tevreden met het resultaat.’

Hans Breuker: ‘van tevoren een definitieve schets maken werkt erg beperkend omdat je tussentijds altijd dingen verandert. Die vrijheid werkte heel prettig en daardoor zijn we tot een knallend eindresultaat gekomen. Het idee om alle disciplines van het hotel voorop te plaatsen met een gele gloed eromheen werkt fris en positief. Van tevoren wist ik niet welke kleuren ik zou gebruiken maar naarmate de poppetjes ingekleurd werden en we het NASA (Novotel Amsterdam Schiphol Aiport) thema er meer in wilde verwerken wilde ik de uitaatwolk mosterdbruin hebben zodat de totale beleving nog steeds heel kleurrijk is maar de poppetjes nog steeds op de voorgrond zijn.

Het idee om de namen van het personeel met een stift op de muur te schrijven komt van Floris Licht . Ik heb daarvoor een lichtblauwe pijl gemaakt die wijst naar ‘TEAM NASA’.

Het was een leuke opdracht en ik ben ontzettend benieuwd hoe de ruimte er uit zal zien wanneer hij in gebruik genomen wordt. Hopelijk heeft Novotel jaren plezier aan de muurschildering en ik ben trots dat ik ‘m heb mogen maken.

Amstelveen, 9-11-2015